Domino Benelux – Stand C49

Duurzaam producten coderen niet langer ‘nice to have’

Duurzaamheid is niet langer een ‘nice to have’, maar staat nu hoog op de agenda van bedrijven in alle sectoren. Fabrikanten van codeer- en inspectieapparatuur spelen een grote rol in de overgang naar duurzamere productielijnen en laten dit zien aan hun eindklanten, die steeds meer op zoek zijn naar manieren om processen te optimaliseren, efficiënter te werken en verspilling tegen te gaan.

Trends en nieuwe wetgeving

In de industrie hebben zich enkele trends ontwikkeld, die allen draaien om het gebruik van machine leesbare codes. Nu overheden en klanten meer productinformatie op een etiket eisen, is de uitdaging voor veel fabrikanten hoe zij deze informatie op hun product aanbrengen. Dit is niet altijd even makkelijk door de beperkt beschikbare printruimte.
Hoe deze uitwisseling van gegevens kan worden vergemakkelijkt, wordt één van de grote uitdagingen voor iedereen. Domino voorziet een enorme toename van het gebruik van variabele 2D-codes, waaronder QR-codes, die bij het scannen de consument naar een speciale pagina met productinformatie kan leiden.
Met behulp van hoge resolutie printtechnologieën is het nu mogelijk en betaalbaar om QR-codes op individuele artikelen, verpakkingen, zendingen en verzendingscontainers te printen als onderdeel van het productieproces, waardoor meer gegevens kunnen worden uitgewisseld. Deze toegenomen gegevensuitwisseling zal veel voordelen hebben voor bedrijven bij het aanpakken van de huidige crises. Bedrijven kunnen gegevens verzamelen, delen en analyseren om creatieve gebruiksscenario’s te ontwikkelen voor problemen die moeten worden opgelost, zoals materiaaltekorten en voortdurende uitdagingen in de toeleveringsketen.

De impact van de toeleveringsketens

Bedrijven willen meer te weten komen over de impact van hun toeleveringsketens en hoe ze processen kunnen optimaliseren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
Bij Domino zorgen we ervoor dat elk aspect van onze activiteiten wordt uitgevoerd volgens een duidelijk milieubeleid. We gebruiken zo weinig mogelijk natuurlijke grondstoffen en energie. We recyclen waar mogelijk om zo min mogelijk afval te produceren en we investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en processen die minder impact hebben op het milieu. Vanuit productieoogpunt zijn bedrijven het meest duurzaam wanneer machines optimaal werken en alle energie wordt gestoken in het maken van producten van hoge kwaliteit in plaats van in afval.

Composteerbaar plastic, fantastic?

Duurzaamheid staat hoog op ieders agenda, en niet alleen in termen van het creëren van circulaire materialen en duurzame verpakkingsoplossingen. Als fabrikanten bijvoorbeeld een duurzame verpakkingsoplossing als composteerbaar plastic gaan gebruiken, is het enorm belangrijk dat consumenten weten hoe ze het materiaal weg moeten gooien. Om te voorkomen dat composteerbare materialen weggegooid worden en zo het milieu vervuilen, moeten fabrikanten elk product van een duidelijk etiket voorzien. Mocht de ruimte op de verpakking beperkt zijn, dan kan die informatie aangeboden worden in de vorm van een 2D-code.
Domino’s onderzoeks- en ontwikkelingsteams zetten zich in om codeeroplossingen te ontwikkelen voor verschillende nieuwe verpakkingsoplossingen, waaronder composteerbare materialen en beter recyclebaar plastic.


Overweegt u om een datamatrix code of QR-code aan uw productverpakkingen toe te voegen en wilt u weten hoe u dit het beste aanpakt? Met Domino’s uitgebreide reeks print- en etiketteeroplossingen hebben we voor elke industrie en verpakkingssoort een oplossing die aan de eisen voldoet. Neem voor vrijblijvend advies gerust contact met ons op.

Domino foto

DEEL DEZE BLOGPOST

🚀 NOUVEAU : Empack app ! 🚀

Entrez en contact sans effort avec les exposants, les conférenciers & les visiteurs pertinents pour vous. Consultez le plan et le programme du salon et optimisez ainsi votre visite du salon !

🚀 NEW: Empack app! 🚀

Connect effortlessly with exhibitors, speakers & visitors relevant to you. View the exhibition plan and program and thus optimize your exhibition visit!