MIVAS – Stand A48

MIVAS, jouw sociaal-circulaire verpakkingspartner

MIVAS is een maatwerkbedrijf. Onze missie is werk op maat bieden aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Al meer dan 50 jaar voeren we een breed gamma aan verpakkingsopdrachten uit voor verschillende klanten, van startups tot multinationals. Onze jarenlange ervaring maakt dat we momenteel waardevolle tewerkstelling en een bijhorende sociale context kunnen bieden aan meer dan 700 maatwerkers .

Om ook op vlak van milieu-impact op een positieve manier te kunnen bijdragen aan de noodzakelijke verduurzaming van productie-en consumptieprocessen, trekt MIVAS volop de kaart van de circulaire economie. Dit willen we doen door zowel voor de bio-cyclus (bio-composteerbare materialen) als de technische cyclus (hergebruik, recyclage en bio-based) op zoek te gaan naar nieuwe circulaire verpakkingssystemen in samenwerking met verschillende partijen, zoals de Universiteit Antwerpen en Green Deal Anders Verpakt.

Enkele vuistregels die we zullen hanteren zijn volgende:

  • Werken met monomaterialen waarvoor recyclagestromen bestaan
  • Toepassen van hergebruiksystemen waar mogelijk
  • Reduceren van hoeveelheid verpakkingsmateriaal: meer verpakken met minder materiaal (focus op de functie van de verpakking)
  • Toepassen van recyclaat voor verpakkingswerk waar dit haalbaar en veilig is
  • Toewerken naar het sluiten van de keten van bio-composteerbare verpakkingen

Innovatie ligt hiervoor aan de basis. Zo heeft MIVAS een nieuwe krimpmachine ontwikkeld die bio-composteerbare folies kan krimpen. Iets wat voordien niet mogelijk was door de impact van de hitte van een gewone krimptunnel op het materiaal. Hiervoor hebben we sinds april 2021 een octrooi in handen.

Ook bestaat nu de mogelijkheid tot het reinigen, controleren en opnieuw afvullen van herbruikbare verpakkingen en voedingsrecepiënten. Door de ervaring van MIVAS met strenge kwaliteitsnormen (ISO 22000 en BRCGS Global Standard for Food Safety) zijn we een ideale partner om dit soort opdrachten succesvol uit te voeren.

Uiteindelijk willen we samen met onze klanten op zoek gaan naar de meest duurzame (people-planet-prosperity) verpakkingsoplossing voor elk product. Interesse om samen met ons over dit vraagstuk na te denken, kennis uit te wisselen of te bekijken wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Surf dan naar www.mivas.be of neem contact op via [email protected].

Afbeelding magazijn - blogbericht MIVAS

SHARE THIS BLOG POST

🚀 NEW: Empack app! 🚀

Connect effortlessly with exhibitors, speakers & visitors relevant to you. View the exhibition plan and program and thus optimize your exhibition visit!