Mivas

Mivas

Over ons

MIVAS is een maatwerkbedrijf met meer dan 700 werknemers en een hoofdzetel gevestigd in Lier.
Hoewel ons commercieel aanbod gevarieerd is, bestaat onze hoofdactiviteit sinds meer dan 50 jaar uit ‘verpakken’.
Deze activiteit bestaat hoofdzakelijk uit het maken (flowpack, gesloten en open krimp, kartonnage,…) en labelen van promobundelingen, opbouwen van displays, geschenkverpakkingen en het afvullen en verpakken van allerhande food en non-food producten voor verschillende multinationals en KMO’s.
Daarnaast is MIVAS zich ook meer gaan inzetten op diversiteit zoals:
– Manueel werk
– Assemblage
– Werken op verplaatsing (enclave)
– Groenonderhoud
– Schilderafdeling
– …

Mivas is een bloeiend bedrijf en één van de grootste maatwerkbedrijven van Vlaanderen, met een uitgebreid netwerk en een sterke vertrouwensband met hun klanten door hun oog voor detail en kwaliteit, geïnspireerd door de kwaliteitsprincipes van de EFQM (European Foundation for Quality Management). Dit uitte zich tot nu toe in een perfecte balans tussen economische en sociale aspecten om zowel naar klanten als naar werknemers een meerwaarde te bieden.

Net om deze balans te behouden en als zijnde copacker met ons oog toch op de toekomst, trekt ook MIVAS de kaart van de circulaire economie! Waar we voorheen vooral uitvoerder waren, willen we nu ook een meer zichtbare positie innemen als innovatiepartner in de circulaire economie.
Als maatwerkbedrijf hebben we immers een unieke positie waardoor we een brug kunnen slaan tussen producenten, retail en consumenten om zo met een innovatieve mindset nieuwe circulaire waardeketens te gaan opzetten.

Mivas werkt al jaren met gerecycleerde (krimp)folies, bekijkt waar plastic folie gereduceerd kan worden door gebruik te maken van een circulair alternatief, en herbekijkt hulpmaterialen zoals labels, straps, gluedots,… Intern heeft MIVAS zelfs een innovatieproject opgezet rond het krimpen van composteerbare biofolie en dit met een positief resultaat. MIVAS kan dan ook fier zeggen een octrooi te hebben voor een nieuwe oven die het krimpen van thuis-composteerbare (krimp)folie mogelijk maakt.

Maar MIVAS gaat nog een stukje verder!
Aangezien elk product een verpakkingssysteem op maat nodig heeft, blijft het grote vraagstuk voor MIVAS voor welk product welke strategie toegepast kan worden om een zo duurzaam mogelijk circulair verpakkingssyteem op te zetten. In deze context ontwikkelde onze technische dienst reeds een eigen afvulmechanisme voor herbruikbare recipiënten, dat gebruikt kan worden voor onder andere poeders, melen, granulaten en vloeistoffen. Binnenkort wordt hier ook een wasstraat aan toegevoegd, om deze recipiënten ook in-house te kunnen reinigen voor hergebruik.

Nieuwe mogelijkheden voor circulaire toepassingen worden verder onderzocht in samenwerking met de Universiteit Antwerpen. Zo creëren we een framework waarmee MIVAS zijn klanten van dienst kan zijn in het zoeken en implementeren van nieuwe circulaire verpakkingsoplossingen.

Kortom, MIVAS is jouw sociaal-circulaire verpakkingspartner!

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht