Topa Packaging – Stand C43

Een nieuwe, ergonomische manier van sluiten

De dagen van pijnlijke polsen zijn voorbij dankzij ZeroTape®

ZeroTape® – Een compleet nieuw dispensersysteem zorgt nu voor een revolutie in de wereld van verpakkingen. Ontwikkeld door een getalenteerd team van design engineers, elk aspect van het verpakkingsproces werd tijdens de ontwikkeling geanalyseerd om te zien hoe het echt verbeterd kon worden. Met het ergonomische ontwerp, geavanceerde functionaliteit, gebruiksgemak en productiviteitsvoordelen, is ZeroTape® een uitstekend nieuw product dat bij elke verpakkingsafdeling in de smaak zal vallen!
De dagen van pijnlijke polsen zijn voorbij, dit dankzij ZeroTape®.

Verander de wereld van verpakken

ZeroTape® is een kwaliteitstape met een speciale kleine kern (38mm) die in combinatie met de speciale ergonomische dispenser gebruikt moet worden. Door de speciale kern kan er tot wel 150 meter tape op een rol zitten i.p.v. de gebruikelijke 66 meter. Dit zorgt in eerste instantie voor kleinere volumes, minder opslagvolume en uiteindelijk ook minder afval. De kernen worden CO2 neutraal geproduceerd en kunnen achteraf hergebruikt worden bij de productie van nieuwe tape.
De speciale, ergonomische dispenser zorgt voor een verbeterde houding en beweging van de pols en creëert zo 75% minder belasting op de spieren in zowel de pols, arm als schouder. Onze ZeroTape® dispensers zijn 25% lichter dan klassieke tape dispensers, wat zorgt voor een prettiger en comfortabeler gebruik. Tijdens het sluiten met deze ZeroTape® dispenser zal de gebruiker 25% minder spieractiviteit nodig hebben. Hierdoor is er ook minder kans op verrekkingen en krampen in de arm, schouder en pols.

Bredere tape en dispenser voor nog hogere afdichtingskracht

Bredere tape en dispenser voor nog hogere afdichtingskracht

Onze ZeroTape® familie werd sinds april aangevuld met een nieuwe dispenser en tape. Buiten de ZeroTape® Classic en First dispenser van 48mm, hebben we nu ook een ZeroTape® Classic dispenser van 72mm. Dit om bredere rollen tape ook handmatig te kunnen gebruiken en dus grotere dozen moeiteloos te kunnen sluiten.
ZeroTape® is een kwaliteitstape met een speciale kleine kern van slechts 38mm. Bij de nieuwe, bredere rollen van 72mm, zit er tot wel 100 meter tape op een rol.
Samen met de speciale ergonomische dispenser zorgt ZeroTape® voor een sterk verbeterde houding en beweging van vooral de pols, arm en schouder. Dit is ook het geval met de bredere dispenser van 72mm. Hij is iets groter maar nog steeds comfortabel en efficiënt in gebruik.

Picture2 - Topa Packaging Blog
Picture3 - Topa Packaging
Universiteit van Siegen, Duitsland

In samenwerking met het ‘Department of Ergonomics‘ aan de universiteit van Siegen, werden de innovatieve voordelen van ZeroTape® wetenschappelijk onderzocht en bevestigd in vergelijking met de ergonomische eigenschappen van verschillende tapedispensers.
De studie toont een enorme verbetering aan met 75% minder belasting van gespannen spieren in de schouder en onderarm bij gebruik van ZeroTape®. De spieractiviteit neemt af tot wel 25%.
Daarom wordt ZeroTape® door wetenschappers aanbevolen vanuit ergonomisch oogpunt.

Ergonomics Award

Als erkenning voor het noodzakelijke belang van ergonomie voor de medewerkers van verpakkingsbedrijven, ontving ZeroTape® de prestigieuze ECN-prijs voor uitmuntende productontwikkeling.
Het gerenommeerde ‘Ergonomics Competence Network‘ (ECN) heeft als doel het bevorderen van wetenschap, onderzoek en onderwijs in combinatie met de uitwisseling van kennis op het gebied van ergonomie en arbeidswetenschap.
In 2023 won het innovatief en ergonomisch tapesysteem ook opnieuw de “Innovation Award for Ergonomics”.
Deze prijs werd uitgereikt door het Institute for Health and Ergonomics (IGR) om de bijzondere prestaties op het gebied van ergonomie te eren.
Met deze Award wil het instituut alle inspanningen voor meer ergonomie in het dagelijks leven en op de werkvloer, prijzen en ondersteunen.

Picture4 - Topa Packaging

Bent u benieuwd naar deze revolutionaire manier van sluiten? Neem dan contact met ons op:

+32 3 450 99 60 | [email protected] | topa.eu | topashop.be

PARTAGER CET ARTICLE

🚀 NOUVEAU : Empack app ! 🚀

Entrez en contact sans effort avec les exposants, les conférenciers & les visiteurs pertinents pour vous. Consultez le plan et le programme du salon et optimisez ainsi votre visite du salon !