ULMA – Duurzaam verpakken. ULMA packaging weet hoe.

Duurzaam verpakken is een van de meest tastbare manieren om je betrokkenheid met de toekomst van onze planeet te tonen. Maar hoe verpak je nu op een duurzame manier? Waar moet je op letten? En vooral, hoe pak je dit best aan. Wij helpen je graag op weg.

Naar het nieuwe normaal: gezonder én duurzamer

Sinds het einde van de covid crisis prijkt duurzaamheid weer boven aan de prioriteitenlijst.
Met fabrikanten en retailers aan het stuur, verschijnen er tal van innovaties op de markt, maar ook de druk van milieuorganisaties en regelgeving laat zich duidelijk voelen. Er valt dus geen tijd meer te verliezen. Wie wil bijdragen aan een gezonde planeet moet ook zijn steentje bijdragen aan duurzamere planeet.

GH Ulma_afbeelding 1

#ULMAweCare:duurzaam dankzij milieuvriendelijke technologieën en materialen.

ULMA Packaging is zich uiteraard bewust van het toenemend gebruik van plastic in de afgelopen 50 jaar, en van de onmiskenbare impact die plastic afval heeft op het milieu. Experten voorspellen zelfs een verdubbeling van het gebruik van plastic verpakkingen in de komende 20 jaar. Duurzaamheidsinspanningen zijn daarom cruciaal om op een verantwoorde wijze aan deze stijging te voldoen én tegelijk de impact op het milieu te verminderen.

Onze maatschappij is lange tijd verankerd geweest in een afval genererend lineair productie- en consumptiemodel. Dit model zal in de toekomst plaats moeten maken voor een model van circulaire economie, waarin afval een herbruikbare grondstof is. ULMA Packaging sluit zich aan bij deze koerswijziging, en is zich ook ten volle bewust van haar verantwoordelijkheidspositie in de sector.

Om ervoor te zorgen dat haar bijdrage aan de maatschappij verder gaat dan louter reglementaire aanbevelingen wil ULMA packaging een inspiratiebron worden voor haar klanten. Daarom werd enkele jaren geleden het #ULMAweCare-project gelanceerd. #ULMAweCare is een ambitieus duurzaamheidsplan en omvat verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsgebieden waarbij innovatie in duurzame ontwerpen en toepassingen wordt nagestreefd in het gehele ULMA assortiment verpakkingsmachines. ULMA Packaging Technological Center heeft een team van meer dan 50 ingenieurs dat werkt aan een scala van technologieën en toepassingen waarbij duurzaamheid verbeteren door innovatie centraal staat.

De uitdaging: “De impact van de lineaire economie verminderen door de totale impact van plastic verpakkingen te beperken, de bewaring van levensmiddelen te garanderen en voedselverspilling te vermijden”.

GH Ulma_Afbeelding 2

Duurzaam verpakken in 3 stappen

1. Materiaal keuze

Recycleerbare verpakkingen gemaakt van papiervezels of verpakkingen op basis van monomaterialen of met een hoge recycleerbaarheid: de juiste keuze wordt aan de bron gemaakt. De hele keten zal er wel bij varen.

2. Kwantiteit

Beperk de hoeveelheid verpakking tot het absolute minimum en maak slimme keuzes bij de productie om restafval te vermijden.

3. Technologie

Investeren in technologie is dé manier om winstgevend te kunnen blijven en tegelijk klanten het allerbeste aan te bieden op vlak van duurzame verpakking. Hiervan zijn de ULMA PAPER FLOW en BETTER-SEALTM enkel voorbeelden

PAPER FLOW

De zoektocht naar alternatieven voor plastic in verpakkingen is de voorbije jaren een top prioriteit voor fabrikanten en verdelers. ULMA Packaging biedt sinds kort de mogelijkheid om papierfolie in flowpack te gebruiken.

GH Ulma_afbeelding 3

BETTER-SEAL™

ULMA-machines zijn nu uitgerust met BETTER-SEAL™, een innovatief systeem dat het sealen van monomateriaal verpakkingen verbetert. Monomateriaal is beter recycleerbaar, en dus een duurzamere oplossing..

GH Ulma_afbeelding 4

DEEL DEZE BLOGPOST

🚀 NOUVEAU : Empack app ! 🚀

Entrez en contact sans effort avec les exposants, les conférenciers & les visiteurs pertinents pour vous. Consultez le plan et le programme du salon et optimisez ainsi votre visite du salon !

🚀 NEW: Empack app! 🚀

Connect effortlessly with exhibitors, speakers & visitors relevant to you. View the exhibition plan and program and thus optimize your exhibition visit!