Pentawards conferentie & tentoonstelling

DE PENTAWARDS OP PACKAGING INNOVATIONS MECHELEN

De Pentawards, opgericht in 2007, is de eerste en meest prestigieuze wereldwijde competitie, exclusief gewijd aan verpakkingsontwerp in al zijn vormen.

Elk jaar worden verpakkingen van over de hele wereld beoordeeld door een internationale jury van 15 zeer gerespecteerde ontwerpers, packaging design directors en marketing chiefs van bekende merken wereldwijd.

Nu de Pentawards 2019 winnaars slechts een paar weken voor Pacakging Innovations onthuld zijn in een schitterend gala in Londen, zijn we verheugd dat we u een exclusieve eerste blik op de meest invloedrijke verpakkingsontwerpen van de wereld kunnen geven.

Maar dat is nog niet het enige, dankzij een exclusieve samenwerking met de Pentawards, zijn we verheugd u een conferentieprogramma te kunnen aanbieden met een zeldzame reeks supersterren voor verpakking die klaarstaan om u op te leiden en te inspireren en die u nergens anders kunt zien!

DE PENTAWARDS WINNAARS TENTOONSTELLING

De Pentawards geven het verpakkingspubliek van Packaging Innovations Mechelen een wereld exclusieve preview van de winnaars in 2019.

De tentoonstelling van de winnaars bevat ontwerpen in vijf hoofdcategorieën: Body, Beverage, Food, Luxury en Other Markets. Het display biedt u de unieke kans om inspiratie te halen uit de beste en meest creatieve prestaties in verpakkingsontwerp van het afgelopen jaar.

Met meer dan 2000 inzendingen uit 5 continenten en 54 landen zal dit display een verzameling van ’s werelds beste verpakkingsontwerp bevatten.

DE PENTAWARDS CONFERENTIE OP PACKAGING INNOVATIONS

Waar de helden van het verpakkingsontwerp inspireren, is dit een conferentie als geen ander!

Deze ‘once-in-a-lifetime’-reeks van wereldwijd bekroonde packaging design goeroes en pioniers, zullen deze ervaringen delen en u, de verpakkingsgemeenschap, een visie geven over uw toekomst en hoe u dit kunt aanpakken.

Dit is echt een unieke kans om te horen van enkele van de meest vooruitstrevende en hypermoderne ontwerpers en merken, waar zij hun inspiratie vinden en hoe zij innovatie toepassen op hun producten … en dit alles gratis bij Packaging Innovations Mechelen!

OVER DE PENTAWARDS​

Door deel te nemen aan de Pentawards hebben verpakkingsontwerpers, designstudenten, merkeigenaren en producenten van verpakkingen de kans om hun creaties te vergelijken met die van over de hele wereld.

Er zijn vijf hoofdcategorieën: drank, body, food, luxe en andere markten; deze worden vervolgens opgesplitst in 55 subcategorieën.

In 2018 waren er maar liefst 2.303 inzendingen, afkomstig uit 5 continenten en 64 landen.

In de eerste week van september zullen de winnaars bronzen, zilveren, gouden en platinum Pentawards ontvangen. De ‘Best of the Show’ ontvangt de unieke Diamond Pentaward. Elk jaar worden trofeeën uitgereikt in een andere stad in Europa, Azië of Amerika, tijdens een officiële ceremonie die honderden ontwerpers van over de hele wereld organiseert en een unieke gelegenheid biedt om ideeën te ontmoeten en uit te wisselen.
De gala-ceremonie van 2019 vindt plaats in Londen op 8th Northumberland Avenue op 12 september 2019.