Wij introduceren MINI

Beschrijving

Wij introduceren MINI

Sinds de introductie van de MP125 in 2009, die opgevolgd werd door de MP150 in 2012 zijn deze kleine VVVS machines een groot succes voor GKS Packaging. De MP125 was de eerste verticale vorm-, vul- en sluitmachine met een machinevolume van minder dan één kubieke meter.

In 2014 introduceerde GKS de volledig modulaire bouwwijze van haar CP en UP serie.
Alle inmiddels bekende en bewezen voordelen van deze bouwwijze worden nu ook doorgevoerd bij MINI, de opvolger van de MP150.

Met MINI biedt GKS opnieuw een uitermate compacte VVVS machine, gekenmerkt door inventive simplicity en “frameless design”.

MINI
Ondanks haar kleine afmetingen is MINI een “volwassen” machine met een capaciteit tot 65 verpakkingen per minuut en een maximale zakbreedte van 160mm.

Standaard is MINI voorzien van: heatseal seal systeem voor
PP/laminaat/papier, zijdelingse folie verstelling, 7” full colour touchscreen, einde folie detectie en servo gestuurd folie transport.
Bij het ontwerp van deze “frameloze” machine is ook rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu. Onder andere de foliebok is volledig gemaakt van gerecycled ocean plastic.

Evenals alle andere GKS machines kan MINI uitgevoerd worden met vele opties. Bijvoorbeeld een sealsysteem t.b.v. PE folie, begassing, easy opening met schenktuit, blokbodem mechanisme, fotocel voor voorbedrukte folie en thermo transfer printer.

Uiteraard kunnen boven MINI meerdere soorten doseersystemen geplaatst worden, zoals een weger, pomp of schroefdosering.
Mede dankzij de lage bouwhoogte is MINI ook zeer geschikt voor handmatige dosering.

Toepassingen voor MINI zijn bijvoorbeeld het verpakken van kleine porties dressing of sauzen, croutons, kaas, nootjes, etc.

De eerste MINI’s zijn onlangs geïnstalleerd en gestart met hun dagelijkse productie.

Media

Gallery

Website

Downloads