Palletiser Tina in Easy Engineering Magazine

Beschrijving

Palettiseur Tina dans Easy Engineering Magazine

Het snelwisselsysteem bestaat uit 2 componenten. Het ene onderdeel wordt op de palletiser gemonteerd (op de roterende koppeling) en het andere onderdeel wordt vastgezet op de grijper. Samen vormt dit samenstel het snelwisselsysteem voor grijpers.

Op het grijper opzetstuk (onderdeel op de palletiser) zit links en aan de zijkant een as, waardoor het mogelijk is om de grijper op de palletiser te monteren.

Door deze 2 verbindingsassen worden de 2 componenten altijd mooi recht op elkaar gemonteerd. De extra bouten die ze verbinden zorgen ervoor dat er geen kans is op een verkeerde montage.

De verbinding tussen de twee componenten zorgt er tevens voor dat er 12 signalen kunnen worden verzonden (afhankelijk van het aantal bewegingen of detectie). Dit gebeurt door de verbinding van de grijper met de palletiseermachine via de plug die hierin is voorzien. Als er meer dan 12 signalen nodig zijn, wordt de profinet-aansluiting gebruikt.

Voor het wisselen van de grijper wordt gebruik gemaakt van een grijperwagen. De grijper is vastgeschroefd aan de kar. Ook deze is voorzien van verende wielen zodat wanneer de grijper op de kar wordt gegrepen, het onderstel mooi meeveert.