Casepacker Packman voor Versele-Laga

Beschrijving

Casepacker Packman voor Versele-Laga

Packman, een ludieke naam, een uniek concept, een efficiente oplossing, een casepacker van de volgende generatie.

Een casepacker is een machine die karton dozen vormt, dozen vult met diverse producten en de dozen sluit. Dit in een productieomgeving aan hoge snelheden.
De casepacker van Alphatech machinebouw doet deze bewerking op een heel ingenieuze wijze. Het resultaat is een gevolg van een “out of the box” concept.
De producten worden door een werptechniek in de doos gebracht. Door deze gecontroleerde beweging, kunnen de producten heel snel in de juiste positie worden geplaatst. De installatie werkt niet met grijpers die het product positioneren, hierdoor is de omschakeltijd tussen 2 verschillende producten bijzonder snel.

Zo getuigt ook dierenvoedingfabrikant Versele Laga te Deinze.
Een productieomgeving is een samenhang van verschillende machines en technieken om tot een correct eindproduct te komen. Eenmaal een productiehal volledig vol staat met machines is het heel complex om deze hal uit te breiden of een extra site te creëren. In eerste instantie wordt gekeken om de bestaande machines te optimaliseren, in 2e instantie wordt nagedacht over een performantere invulling in dezelfde oppervlakte. Voor onze verpakking vonden wij daarvoor de ideale machine bij Alphatech machinebouw uit Izegem. De casepacker Packman is een ingenieuze oplossing die zorgt voor een heel compacte, performante en bedrijf zekere machine. Met de Packman casepackers verpakken we per jaar gemiddeld 20 mio zakjes en 5 mio Amerikaanse dozen. Vooral de duurzaamheid en de omschakeltijd tussen de verschillende productruns zijn heel bijzonder. Alle mogelijke bewegingen worden aangestuurd door middel van servomotoren. Hierdoor is een ombouw van product gebeurt met een druk op de knop. Vroeger was het omschakelen van product een werk van enkele uren door techniekers, nu gebeurt de omschakeling door een druk op de knop door operatoren of aangestuurd via de productieverantwoordelijke op afstand.