FANUC ademt al van bij de opstart sustainability!

Al van ons gehoord? Wij zijn FANUC, één van de marktleiders op gebied van fabrieksautomatisering. Ons moederbedrijf bevindt zich in Japan maar onze vele vestigingen verspreiden zich over de hele wereld waardoor een sterke lokale ondersteuning steeds gegarandeerd kan worden. Met een zeer uitgebreid productportfolio industriële en collaboratieve robots, CNC-besturingen, verticale bewerkingsmachines, spuitgiet- en draadvonkmachines en IoT-oplossingen, bieden we innovatieve en hoogtechnologische producten voor de gehele maakindustrie.

FANUC ademt al van bij de opstart sustainability!

Iedereen, elk groot of klein bedrijf springt tegenwoordig snel-snel op de wij-zijn-erg-sustainable-trein. Maar bij FANUC zit dat gewoon in ons DNA al van bij de geboorte, met name het moment van oprichting. De prachtige natuur rond ons Japans hoofdkantoor aan de voet van Mount Fuji zorgde voor een inspirerende stimulans. En keer op keer blijven we ons belangrijke energie- en klimaatdoelstellingen vooropstellen. Concrete voorbeelden? Geen probleem!

  • Tegen 2050 willen we volledig CO2-neutraal zijn
  • Tegen 2030 zullen we 10% minder elektriciteit verbruiken
  • Tegen 2025 verminderen we drastisch ons watergebruik
  • We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal voor eenmalig gebruik te verminderen
  • We hebben een 100-jaar bomenherstelplan: we vormen de kunstmatig aangeplante naaldbossen rondom ons Japans hoofdkantoor om tot een loofbos van bomen, beter geschikt voor het gebied.
  • We blijven non-stop energie-efficiënte producten ontwikkelen en promoten

Maar dat is niet alles! FANUC ontwikkelde bovendien een eigen logo: FANUC Sustainability Mark. Het vertegenwoordigt een “boomblad” en een “oneindigheid” symbool, wat garant staat voor FANUC’s engagement om een duurzame samenleving te blijven creëren.

SustainabilityMark_transparent background
MBA-05392-CO CPD climate change leadership

Hiermee bereikten we ook de A-list Climate 2023 van CDP, wat een mooie beloning was voor al onze inspanningen. CDP gaf maar 346 bedrijven een A-score van de meer dan 21.000 bedrijven die ze wereldwijd onder de loep namen.

Nog niet overtuigd of nog vragen over ons beleid of producten? Niet twijfelen en mailen naar [email protected], we staan je graag te woord!

DEEL DEZE BLOGPOST

🚀 NOUVEAU : Empack app ! 🚀

Entrez en contact sans effort avec les exposants, les conférenciers & les visiteurs pertinents pour vous. Consultez le plan et le programme du salon et optimisez ainsi votre visite du salon !

🚀 NEW: Empack app! 🚀

Connect effortlessly with exhibitors, speakers & visitors relevant to you. View the exhibition plan and program and thus optimize your exhibition visit!